Aan het eind van het jaar schenken we graag aandacht aan een goed doel en het fantastische werk dat zij doen. Vorig jaar adopteerden we Marria van Stichting Aap. Dit jaar in de spotlight: de Dierenambulance in Almere, die met vele vrijwilligers talloze dieren redt. We spraken Adinda van Esch van de Dierenbescherming.

Adinda:
“De dierenambulancemedewerkers van Dierenambulance Midden Nederland zijn dag en nacht in touw. Ze verlenen eerste hulp aan zieke, gewonde en zwervende dieren en vervoeren deze naar dierenarts of dierenopvang.
De Dierenambulance Midden Nederland heeft gemeente Almere als werkgebied en kan haar werk doen dankzij 60 gemotiveerde vrijwilligers.

Het werk van de vrijwilligers bestaat uit het aannemen van telefoontjes die op de meldkamer binnenkomen, het uitrijden op de ambulance en de verzorging van het pand.
De ambulances in Almere zijn dit jaar al 3955 keer uitgereden om dieren in nood te redden!
Voor het vangen en vervoeren van zieke of gewonde dieren zijn materialen nodig zoals vangkooien, netten en beschermende kleding. Door veelvuldig gebruik en slijtage zijn deze materialen regelmatig aan vervanging toe. Dankzij jullie gulle donatie kunnen wij voor goede materialen zorgen zodat we de dieren veilig kunnen vervoeren. Namens de dieren hartelijk dank daarvoor!”

Omdat we het werk van de Dierenambulance van harte steunen doen we, mede namens jou als klant, een donatie aan de Dierenambulance Almere. Met onze donatie kan de Dierenambulance in Almere meer dan honderdtwintig ambulanceritten verzorgen. Een voorbeeld van een bijzondere reddingsactie in Almere: deze reiger met hekwerk om de snavel hebben we na meerdere pogingen (eindelijk) kunnen vangen en helpen.