Logodetectie

We weten dat sponsoring een effectieve manier is om je merk zichtbaar te maken. Maar hoe maak je de resultaten van een sponsorcampagne meetbaar? Media Info Groep zet logodetectie in om jou te vertellen wanneer, waar en hoe lang jouw logo in beeld was en levert je de fragmenten voorzien van metadata.

Logodetectie

We weten dat sponsoring een effectieve manier is om je merk zichtbaar te maken. Maar hoe maak je de resultaten van een sponsorcampagne meetbaar? Media Info Groep zet logodetectie in om jou te vertellen wanneer, waar en hoe lang jouw logo in beeld was en levert je de fragmenten voorzien van metadata.

 

Logoherkenning

Logoherkenning of logodetectie wordt toegepast door middel van innovatieve software en algoritmes. Deze machine learning software is speciaal ontwikkeld om logo’s te herkennen in zowel stilstaand als bewegend beeld. Hiermee kunnen we bekijken hoe vaak en hoe duidelijk logo’s verschijnen in campagnes en media. Door het opmerken van vormen en logo’s kunnen we dus bepalen of de zichtbaarheid van een merk of bedrijf vergroot wordt door een campagne. Zo maak je een sponsoring campagne onderdeel van jouw mediastrategie meetbaar.

 

Betrouwbare mediawaarde 

Wanneer je een programma of sportevenement sponsort wil je natuurlijk weten hoe vaak je logo in beeld is geweest en hoe duidelijk dat was. Door te bepalen hoe hoog de mediawaarde was van de sponsoring, kunnen we bepalen of de campagne succesvol is geweest of niet. Daarom bieden wij in samenwerking met Byelex de dienst logodetectie aan.  Logodetectie is er speciaal op gericht om de impact van je merk en logo te registreren in bewegend beeld. Met behulp van deep learning algoritmes wordt het Logo Detection systeem getraind om jouw logo of merk te herkennen in zoveel mogelijk situaties. Zodra het systeem is ingetraind, kan het de impact van je merk in videofragmenten analyseren.

Je ontvangt van ons een rapportage waar je precies kunt teruglezen wanneer, waar en hoe lang jouw logo in beeld was. Ook ontvang je de videofragmenten voorzien van mediawaarde, logo visibility score (LVS) en kijkcijfers.

 

Logo visibility score

In de logo visibility score komt de mate van prominentie waarmee een logo in beeld is geweest tot uitdrukking. Deze score is dus een betrouwbaar meetinstrument waarmee bepaald kan worden of sponsoring campagnes succesvol zijn geweest. Alle cijfers en resultaten worden duidelijk onderbouwd in de rapportage die je van ons ontvangt. Hiermee kan je beoordelen of een specifieke actie, campagne of sponsoring succesvol is geweest.

 

Mediastrategie & imago onderzoek

Een ander groot voordeel van logodetectie is dat het ideaal is voor de mediastrategie en een imago-onderzoek. Door slim in te spelen op de reactie en het beeld van de mensen kun je optimaal resultaat behalen of het imagobeeld gemakkelijk bijsturen. Maak media meetbaar en krijg inzicht in je mediawaarde door logoherkenning te gebruiken.

 

Bepaal mediawaarde vooraf

Logodetectie en herkenning is niet alleen geschikt om de resultaten achteraf te bepalen. Door Logo Detection te gebruiken kunnen we ook de zichtbaarheid vooraf bepalen. Erg handig wanneer een re-branding op de planning staat en er nog volop content gemaakt moet worden. Dit kan veel tijd en geld schelen wanneer vooraf duidelijk is waar de gevaren en pijnpunten liggen.

 

Media monitoren voor betrouwbaar resultaat

Door media zoveel mogelijk te monitoren kunnen we dus bepalen in hoeverre campagnes en acties succesvol zijn. Media Info Groep voert al jaren onderzoeken uit voor partners om te bepalen in hoeverre zij zichtbaar en succesvol zijn. Het bepalen en vaststellen van de mediawaarde van een merk is ontzettend waardevol. Zo weet je waar je moet bijsturen in jouw marketingstrategie.

 

Interesse in logodetectie, neem dan nu contact op

Wil jij weten of die ene sponsoractie rendabel was? Of die gezamenlijke marketingstunt succesvol? Wil je erachter komen of jouw logo & merk duidelijk zichtbaar zijn voordat je een re-branding lanceert? Dan kunnen wij je helpen door middel van logo herkenning.  Bel naar: 036-5495550 of stuur een e-mail naar: info@mediainfogroep.nl en vraag een demo aan.

Weten wanneer je logo in beeld komt?
Wij vertellen het je!

Laat je gegevens achter om teruggebeld te worden. We doen je graag een aanbod dat aansluit bij jouw informatiebehoefte.

4 + 4 =