Mediamonitoring

Wat is Media Monitoring?

Media Monitoring is essentieel voor een effectieve communicatiestrategie. Maar wat is Media Monitoring nou precies en wat doen wij? Elke dag halen wij honderdduizenden artikelen en bijbehorende data uit tijdschriften, kranten, radio, televisie, het web en social media. Doormiddel van slimme software en het harde werk van onze lees afdeling wordt deze informatie op onderwerp gesorteerd en beoordeeld. Daarnaast leveren wij extra data voor onze klanten, zoals de mediawaarde, oplage of het bereik van het artikel. Het maakt ook niet uit of je elke dag in het nieuws ben of alleen rond evenementen, wij doen mediamonitoring op maat.

Voor bedrijven is het erg waardevol om te weten wat er online precies gezegd wordt. Met media monitoring wordt er gekeken naar wat er over een bepaald bedrijf of product gezegd wordt, zodat het inzichtelijk gemaakt kan worden.  Hierdoor is het ook mogelijk om bij te sturen indien dit nodig is. Er wordt bij media monitoring zowel naar offline als online uitingen gekeken. Bij offline kun je denken aan berichtgeving over jouw bedrijf/merk in bijvoorbeeld:

  • Kranten
  • Tijdschriften
  • Vakbladen
  • Radio
  • Televisie

We leven anno nu in een digitaal tijdperk, waarin online consumenten bronnen misschien nog wel waardevoller zijn dan offline bronnen. Met de juiste media monitoring tools is het mogelijk om de inspanningen en de voortgang van een bedrijf te evalueren.

Bij online bronnen kan er gedacht worden aan:

  • Social media
  • Blogs
  • Forums

Tijdens het monitoren van online media kan het voor een bedrijf voordelig zijn om op zoveel mogelijk berichten te reageren. Niet alle opmerkingen zullen positief zijn, maar het is goed voor de klanten om te weten dat ze worden gehoord. Hierdoor geef je als bedrijf zijnde een signaal af van sterke betrokkenheid.

Media monitoring bij Media Info Groep

Bij Media Info Groep bieden we een kwalitatieve media monitor service voor zowel online als offline platformen. Indien gewenst kunnen we ook internationale dekking bieden. Met onze monitoring tools zorgen wij ervoor dat berichtgeving over uw bedrijf of product wordt gevolgd en dat hierop gestuurd kan worden. We maken rapportages waarin onze bevinden worden gepresenteerd. Hierdoor is het mogelijk om te zien wat de stand van zaken zijn, wat voor effect eventuele bijsturingen hebben en wat het resultaat daarvan is.  Essentieel voor een effectieve communicatiestrategie!

De voordelen van een Media Monitoring Service

Bent u geïnteresseerd in onze media monitoring diensten of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op! Wij beantwoorden graag al uw vragen en kunnen u een geheel vrijblijvende offerte toesturen. U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 036 – 5495550. Het is natuurlijk ook mogelijk om ons een bericht te sturen. Stuur uw email dan naar info@mediainfogroep.nl.