Media monitoring

Wij monitoren duizenden tijdschriften, kranten, blogs en websites. Op onze leesafdeling worden alle gevonden artikelen handmatig geselecteerd op relevantie. We plaatsen ze voor je in media·web voorzien van mediawaarde en bereik, en in de originele opmaak. Zo heb je altijd een compleet beeld van jouw media -aandacht.

Wat is media monitoring?

Media monitoring is essentieel voor een effectieve communicatiestrategie. Maar wat is media monitoring nou precies en wat doen wij? Elke dag halen wij honderdduizenden artikelen en bijbehorende data uit tijdschriften, kranten, radio, televisie, het web en social media. Door middel van slimme software en het harde werk van onze leesafdeling wordt deze informatie op onderwerp gesorteerd en beoordeeld. Daarnaast leveren wij extra data voor onze klanten, zoals de mediawaarde, oplage of het bereik van het artikel. Het maakt ook niet uit of je elke dag in het nieuws bent of alleen rond evenementen, wij doen mediamonitoring op maat.

Voor bedrijven is het erg waardevol om te weten wat er online precies gezegd wordt. Met media monitoring wordt er gekeken naar wat er over een bepaald bedrijf of product gezegd wordt, zodat het inzichtelijk gemaakt kan worden.  Hierdoor is het ook mogelijk om bij te sturen indien dit nodig is. Er wordt bij media monitoring zowel naar offline als online uitingen gekeken. Bij offline kun je denken aan berichtgeving over jouw bedrijf/merk in bijvoorbeeld:

  • Kranten;
  • Tijdschriften;
  • Vakbladen;
  • Radio;
  • Televisie.

In de huidige digitale wereld zijn online consumenten bronnen een waardevollere bron van informatie en ondersteuning dan offline bronnen. Met de juiste media monitoring tools is het mogelijk om de inspanningen en de voortgang van een bedrijf te evalueren.

Bij online bronnen kan er gedacht worden aan:

  • Webpagina’s;
  • Social media;
  • Podcasts;
  • Blogs;
  • Forums.

Tijdens het monitoren van online media kan het voor een bedrijf voordelig zijn om op zoveel mogelijk berichten te reageren. Niet alle opmerkingen zullen positief zijn, maar het is goed voor de klanten om te weten dat ze worden gehoord. Hierdoor geef je als bedrijf zijnde een signaal af van sterke betrokkenheid.

Media monitoring bij Media Info Groep

Bij Media Info Groep bieden we een kwalitatieve mediamonitoringsservice voor zowel online als offline platformen. Indien gewenst kunnen we ook internationale dekking bieden. Met onze monitoring tools zorgen wij ervoor dat berichtgeving over jouw bedrijf of product wordt gevolgd en dat hierop gestuurd kan worden. We maken rapportages waarin onze bevinden worden gepresenteerd. Hierdoor is het mogelijk om te zien wat de stand van zaken zijn, wat voor effect eventuele bijsturingen hebben en wat het resultaat daarvan is.  Essentieel voor een effectieve communicatiestrategie!

De voordelen van een mediamonitoringservice

Ben je geïnteresseerd in onze mediamonitoringdiensten of heb je vragen? Neem dan gerust contact op! Wij beantwoorden graag alle vragen en kunnen je een geheel vrijblijvende offerte toesturen. Je kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 036 – 5495550. Het is natuurlijk ook mogelijk om ons een bericht te sturen. Stuur een e-mail dan naar sales@mediainfogroep.nl.

Weten wat er over je geschreven wordt?
wij vertellen het je

Laat je gegevens achter om teruggebeld te worden. We doen je graag een aanbod dat aansluit bij jouw informatiebehoefte.

7 + 14 =