Mediaweb: al je media-aandacht in één overzicht

Wanneer je een abonnement bij ons hebt voor media monitoring, sturen wij de gevonden resultaten per e-mail naar je toe. Maar wist je ook dat je toegang hebt tot ons online portal Mediaweb? Afhankelijk van de lopende abonnementen zie je daar al je artikelen uit de print,online, RTV en social media in één omgeving. Nog geen inloggegevens? Vraag ze aan!

Je kunt in Mediaweb je resultaten filteren, categoriseren en exporteren naar een rapportage, verschillende grafieken, nieuwsbrieven of een e-magazine. Daarnaast laad je heel gemakkelijk content van derden in, zodat je altijd een compleet beeld hebt van wat er in de media over jouw merk of organisatie is verschenen.

Ondersteuning

Het is onze ervaring dat nieuwe gebruikers snel hun weg vinden in het dashboard van Mediaweb. In de handleiding vind je informatie over alle functies en mocht je toch nog vragen hebben, dan staat ons team voor je klaar. Je kunt je vraag stellen via de chat op Mediaweb, maar uiteraard kun je ook bellen met Customer services op 036-5495550 of mailen naar info@mediainfogroep.nl. Liever een telefonische demo? Zij regelen het voor je.

Meest gestelde vragen

 

Zoeken en filteren

In Mijn Media worden alle artikelen getoond die Media Info Groep voor je heeft geselecteerd en artikelen die zijn aangekocht in de Mediatheek. Door middel van het filter kun je jouw voorkeuren instellen om ze de gewenste artikelen te zien.
Op Mediaweb zie je blauwe labels (zgn. Media Info Groep labels). Dit zijn de zoekopdrachten waarop de artikelen zijn geselecteerd door Media Info Groep. Daarnaast is er de mogelijkheid om zelf labels toe te kennen aan artikelen (zgn. Eigen labels). Deze maak je zelf aan en kun je gebruiken om de artikelen te categoriseren.
Een privé label is alleen zichtbaar voor jou. Een gedeeld label is zichtbaar voor jou en je collega's die toegang hebben tot Mediaweb.
De Label automator kan gebruikt worden om eigen labels automatisch toe te kennen aan artikelen op basis van een woord. Wanneer je een automator regel aanmaakt voor het woord "Media Info Groep", wordt elk artikel waarin in woord geschreven wordt, gelabeld met het gekozen label. Dit wordt gedaan voor alle artikelen die je ontvangt en de artikelen die reeds geleverd zijn.
In de Mediatheek kun je zelf zoeken in een deel van het printarchief van Media Info Groep (printpublicaties die zijn aangesloten bij Profactys). Wanneer je online monitoring afneemt bij Media Info Groep, is het volledige online archief ook doorzoekbaar. De artikelen kun je aanschaffen en worden in Mijn Media geplaatst.
Wanneer je een zoekvraag in de Mediatheek opslaat, wordt dit een agent. De artikelen worden automatisch in Mijn Media geplaatst. Let op! De printartikelen worden in rekening gebracht op je factuur.

Rapporteren

Gebruik het filter om de gewenste artikelen te tonen in Mijn Media. Selecteer de artikelen door de checkbox "Alle items" of de checkbox per individueel artikel aan te klikken en kies voor "Excel export".
Gebruik het filter om de gewenste artikelen te tonen. Selecteer de artikelen via de checkbox "Alle items" of de checkbox per individueel artikel en kies voor "Toon analyse".

Nieuwsbrief

Voor het maken van een nieuwsbrief in Mediaweb hebben we een aparte handleiding gemaakt: download de Handleiding Mediaweb Nieuwsbriefmodule
Onze Customer Service kan dit voor je aanpassen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.

Beheer

Ga naar Beheer en klik op Facturen. Open de gewenste factuur via Details en klik op Download Excel. (Niet beschikbaar bij fixed fee klanten)
Om een notificatie in te stellen, kies je voor “Voeg notificatie toe”. Hier stel je in voor welk(e) label(s) je een notificatie wenst te ontvangen, uit welke media, de frequentie en naar welk(e) e-mailadres(sen) deze gestuurd mag worden.
Kies onder Beheer voor Gebruikers. Voeg hier nieuwe gebruikers toe en geef ze de juiste rechten.

Nieuws over Mediaweb