Social media monitoring

Maak je brand sterker en start met social media monitoring! Sociale media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Nieuws verspreidt zich sneller dan we kunnen denken. Ook jouw klanten bevinden zich op deze platformen. Het is daarom van belang om dit goed in de gaten te houden. Zo weet je hoe de doelgroep over jouw bedrijf of merk denkt en welke waarde deze berichten vertegenwoordigen.

Social media informatie

Social media informatie is enorm bruikbaar in welke branche dan ook. Je klanten verspreiden hun mening over foto’s en video’s en zoeken specifiek naar bepaalde producten of diensten die je aanbiedt. En hoe vaak delen ze jouw merk eigenlijk? Dit zijn allemaal momenten waar je veel van op kunt steken als bedrijf. Wij maken het mogelijk om doelgericht social media monitoring uit te voeren. Het monitoren van het belangrijkste gedrag van jouw klanten en influencers met betrekking tot jouw brand.

Waarom is dit nodig? Wij vertellen het je. Op deze manier kan je pas echt gericht inspelen op de trends binnen de markt en genereer je engagement met jouw doelgroep. Maak gebruik van onze social media monitoring tools om alle berichtgeving rondom jouw brand te monitoren.

Hoe relevant is social media monitoring?

We leggen je maar al te graag uit wat het belang is van social media monitoring. Het is namelijk dé manier om bij te houden welke stappen je als onderneming kunt zetten om nog dichter bij je klant te komen en je omzet te verhogen. Om je strategie aan te scherpen moet je je successen begrijpen. En die maak je met social media monitoring inzichtelijk. Door tussentijds te evalueren en bij te sturen haal je meer resultaat uit je campagne. Denk aan interessante discussies op X, voorheen Twitter of Facebook en het aantal likes onder Instagram posts van producten uit jouw markt.

Al deze ontwikkelingen hebben invloed op jouw marktpositie en kunnen dus zeer bruikbaar zijn. Alle posts die wij voor je vinden plaatsen we voor je in media·web, waar je ze kunt bekijken, analyseren en verwerken in rapportages. Vanuit hier kun je doelgerichte acties ondernemen dankzij relevante social media informatie! Een zeer efficiënte manier om relevante data te verzamelen die ontzettend interessant is voor jouw communicatie- en marketingstrategie.

Waar blijkt dit dan uit? Met de social media monitoring tools die wij gebruiken meten we zorgvuldig welke acties jouw doelgroep neemt en wat relevant is voor jouw bedrijf. Zo kom je er bijvoorbeeld achter welke opmerkingen je klanten geven over je producten en of er bepaalde klachten zijn. Social media monitoring zorgt ervoor dat je hier snel op kunt schakelen en reageren. Interactie met je klanten is offline, maar zeker online heel erg belangrijk!

Wat monitoren wij?

De geautomatiseerde social media monitoring wordt uitgevoerd op alle social content waar we toegang tot hebben. Per platform verschilt de manier waarop we informatie kunnen verzamelen. We gebruiken hiervoor diverse social media monitoring tools, waaronder doeltreffende social media trackers. Deze houden discussies, hashtags en belangrijke conversaties bij over jouw merk!

Social media monitoring toepassen?

Neem contact op!

Wij nemen je graag mee in de wereld van social media monitoring om jou nog meer inzicht te geven in het online gedrag van jouw klanten! Ben je geïnteresseerd in onze service? Neem vrijblijvend contact met ons op! We zijn te bereiken op 036-5495550 of stuur een mail naar info@mediainfogroep.nl.

 

Weten wat er over je geschreven wordt?
wij vertellen het je

Laat je gegevens achter om teruggebeld te worden. We doen je graag een aanbod dat aansluit bij jouw informatiebehoefte.

2 + 7 =