Eind vorig jaar sloten we een roerig jaar af met een vrolijke kerstgroet. Mede vanuit jou deden we een donatie aan Stichting AAP. Inmiddels hebben we de donatie afgerond en contact gehad met de stichting. 

Met gepaste trots kunnen we melden dat we chimpansee Marria voor twee jaar hebben geadopteerd. Marria was nog maar een baby toen ze in het Afrikaanse Guinee-Bissau uit het wild werd geroofd. Ze werd daarna illegaal naar Europa verhandeld en belandde bij een Portugees gezin in huis.

Daar leefde ze dertien jaar lang als een mensenkind. Marria deed alles met het gezin: eten, slapen, douchen en tv kijken. Voor een sociale chimpansee is het verschrikkelijk om zonder soortgenoten te zijn. Gelukkig leeft ze bij AAP fijn samen met chimpanseeman Sony.

We willen je dan, nogmaals, bedanken dat je ons de afgelopen tijd trouw bent gebleven. Mede dankzij jouw steun kunnen we Stichting AAP een steuntje in de rug geven.

Reactie Stichting AAP:

“Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen is daar vaak de oorzaak van (denk aan illegale handel, particulier bezit, exploitatie in entertainment of onderzoek). Bij AAP verbeteren wij op een duurzame manier het welzijn van apen en andere zoogdieren. De dieren die bij AAP binnenkomen zijn vaak verwaarloosd, zowel qua verzorging als sociale omgeving. Bij AAP krijgen zij de professionele zorg die zij nodig hebben, zodat ze weer ‘dier’ kunnen zijn.  Het uiteindelijke doel is om de dieren die AAP opvangt te herplaatsen naar een geschikt adres waar ze de rest van hun leven onder goede omstandigheden kunnen doorbrengen. Mede door de donatie van Media Info Groep kunnen we onze belangrijke taken voort blijven zetten.”