Voordat we gaan vertellen hoe het mogelijk is om media aandacht te krijgen, is het eerst handig om te bespreken wat het begrip precies inhoudt. 
Media aandacht is de publiciteit die jouw merk ontvangt op de radio, tv, krant, vakbladen en online. Bij online valt te denken aan social media, blogs en websites. 
Belangrijk kenmerk is dat je hier geen geld voor hoeft te betalen. Hoe krijg je dan aandacht in de media als je er geen geld voor hoeft te betalen? Wij van Media Info Groep vertellen je het graag in deze blog!

 

Media aandacht krijgen

Het is op meerdere manieren mogelijk om media-aandacht te krijgen. Zo kan je als bedrijf ervoor kiezen om in te gaan zetten op social media. Hierbij valt te denken aan het posten van berichten op Instagram, Facebook en het plaatsen van tweets op Twitter. Ook is het via de eigen website mogelijk om aandacht te generen, door bijvoorbeeld wekelijks een blog bericht te plaatsen. Ten slotte kan een persbericht schrijven er ook voor zorgen dat er media aandacht wordt gegenereerd. Het persbericht kan dan vervolgens via meerdere kanalen worden gedeeld, waardoor de aandacht toeneemt.

 

Voordelen van aandacht in de media

Als bedrijf zijnde kan aandacht in de media enorm veel voordelen opleveren.

Een van de grootste voordelen is dat het de naamsbekendheid van jouw merk toeneemt. Verder kan het mogelijk zijn dat het aantal bezoekers van je website stijgt en daarnaast kan ook het aantal verkopen van je producten/diensten toenemen.

 

Media aandacht meten

Wanneer je als bedrijf moeite en tijd stopt in het generen van media aandacht, is het van groot belang dat je de resultaten inzichtelijk kunt maken. Dit kan door het meten van de aandacht op de verschillende kanalen. Het meten van de aandacht kan inzicht geven in het feit of de kanalen wel of geen effect heeft gehad.

Mocht je deze resultaten inzichtelijk willen maken, dan ben je bij Media Info Groep aan het juiste adres. Wij bieden namelijk meerdere diensten aan met betrekking tot het meten van de aandacht rondom jouw product of merk in de media.

Met behulp van ons dashboard is het mogelijk om alle media aandacht van jouw merk of product eenvoudig en snel weer te geven in een duidelijk overzicht.

 

Vragen over onze diensten

Heb je nog vragen over de diensten die Media Info Groep aanbiedt met betrekking tot het meten van aandacht in de media? Dan kan je vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan je graag te woord en helpen je verder. Je kan ons zowel telefonisch als via de mail bereiken. Bellen kan naar 036-5495550.  Liever contact per mail? Mail dan naar info@mediainfogroep.nl