Als New Business Development Manager is Nelson vaak op de weg. Maar als wij hem hier bij het koffieapparaat tegenkomen, barst ie los. Over de laatste wedstrijd van Real Madrid of de nieuwste Netflix-serie. Hoog tijd om, aan de hand van vijf onderwerpen, hem aan je voor te stellen. 

Sociaal
“Als je mijn vrienden zou bellen en ze vraagt mij in één woord te omschrijven, dan zal dat ‘sociaal’ zijn. Ik heb een grote vriendgroep, waar ik veel mee onderneem. Zelfs mijn wekelijkse hardlooprondje doe ik met mijn vrienden. Ik ben open naar anderen en kan het altijd met iedereen goed vinden.” 

Real Madrid
“Zolang ik mij kan herinneren, ben ik al fan van Real Madrid. Het begon bij elftallen met Emilio Butragueño en Hugo Sanchez tot aan Christiano Ronaldo en Luka Modrić. Het feit dat ze in dat prachtige maagdelijk witte shirt spelen, maakt het voor mij nog mooier. Paar jaar geleden was ik voor het eerst in het Bernabeu. Ze speelden toen tegen Sporting Gijón en wonnen met 2-1. Wist je trouwens dat ik per toeval eerder in Camp Nou (stadion Barcelona, red.), dan het Bernabeu (stadion Real Madrid, red.) geweest ben? Ik werd daar naar toe meegenomen. Pas later heb ik het stadion van Real Madrid bezocht. Toen was ik helemaal verkocht!” 

Zuid-Holland
“Geboren in Sao Vicente, Kaapverdië, daarna verhuist naar Den Haag, gewoond in Rotterdam en nu al acht jaar woonachtig in Zoetermeer. Je kan een denkbeeldige driehoek tekenen tussen de plekken waar ik in Zuid-Holland heb gewoond. Mijn huidige woonplaats, Zoetermeer, is ideaal. Ik woon in de buurt van Rotterdam en Den Haag en ben binnen no-time op het strand. Door mijn Kaapverdische achtergrond ben ik gek op het strand. Als het weer het maar even toelaat, kun je mij er vinden.” 

Hardlopen
“Een warme stranddag is niet het enige moment dat je mij aan de kust kan vinden. Ik ga er ook graag hardlopen. Op zondagen maken we in de duinen van Kijkduin en Scheveningen een tocht van 5-8 kilometer met afwisselend Hiit-workouts. We doen dit met een groepje van vijf vrienden. Ik heb vroeger ook veel gekickbokst voor de conditie, maar door een vervelende blessure lukte dat niet meer. Als de blessure verminderd is, ga ik het graag weer oppakken.”

Netflix
“Ik ben al een paar jaar fan van Netflix. Eenmaal begonnen kun je bijna niet meer zonder. Vanwege mijn afkomst spreek ik, naast Nederlands en Engels, Portugees en Spaans. Series in die talen kijk ik ook graag, bijvoorbeeld Casa del Papel en O Mecanismo. Maar de Franse serie Zone Blanche is nu mijn favoriet. Afleveringen daarvan kan ik moeiteloos achterelkaar ‘bingen’.”