Wie gewend is om regelmatig nieuwe applicaties te gebruiken zal niet veel moeite hebben om Faselis te doorgronden. Toch is het altijd handig om naast de uitgebreide documentatie ook een korte handleiding te hebben waarmee je snel aan de slag kunt. Heb je toch nog vragen? Onze customer service is tijdens kantooruren bereikbaar op 036-5495550.

Snel aan de slag met Faselis (Nederlands)

Faselis User Guide (Engels)

Daarnaast heeft Faselis een vijftal Engelstalige tutorials uitgebracht om de meest gebruikte functies in het pr-dashboard te laten zien.

Tutorial 1

De onderwerpen die in deze eerste tutorial aan de orde komen zijn: inloggen, wachtwoord wijzigen of opnieuw aanvragen, de onderdelen van het activiteitenscherm, aanpassen van het gebruikersprofiel. Admin taken: gebruikersbeheer, merken aanmaken, gebruikers autoriseren.

Tutorial 2

In dit filmpje worden de volgende functies behandeld: instellen van testadressen en verzendadressen, de Faselis contactendatabase doorzoeken. Bekijken van de gegevens van een publicatie of journalist, notaties hieraan toevoegen, blokkeren van publicaties of journalisten voor een merk of voor het hele bureau.

Tutorial 3

In deze tutorial wordt het scherm Lijsten behandeld. Hier kun je de distributielijsten van Faselis bekijken en je persoonlijke distributielijsten samenstellen.

Tutorial 4

In dit filmpje bekijken we de mogelijkheden van het scherm Persberichten. Aan de orde komen: een nieuw persbericht opstellen, persoonlijke aanhef en boodschap maken,  opmaken van het persbericht, headers en footers instellen, handtekening toevoegen, bijlagen toevoegen, volgorde bijlagen wijzigen, social share tekst aanmaken, testversie versturen, distributielijst selecteren, variabele verzenddata instellen, wijzigen van attachments na verzending, aanpassen van verzonden berichten tijdens de buffer, annuleren van verzending.

Tutorial 5

In het vijfde en laatste filmpje bekijken we het rapportagescherm. Hier kun je bekijken wie je persbericht heeft geopend en wie de bijlagen heeft gedownload, een telefoonnotitie toevoegen, persbericht opnieuw versturen en het overzicht exporteren naar Excel.