Inge van Andel is Key-Account Manager bij Media Info Groep. Aan de hand van vijf onderwerpen stelt zij zich aan je voor. 

Natuur en cultuur
“Ik ben geboren en getogen in een dorp. Na bijna 20 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, woon ik sinds 10 jaar opnieuw in een dorp. Op loopafstand van de plassen en het bos. Dat vind ik echt heerlijk. Binnen een paar minuten staan we midden in het bos om dieren te spotten, maar bij lekker weer zijn we ook zo op de plassen. Voor het culturele aanbod ga ik graag naar Amsterdam. Vooral beeldende kunst heeft mijn belangstelling.”

Barcelona
“Toen ik begin twintig was wilde ik graag Spaans leren. Ik heb mijn koffers gepakt en heb een jaar in Barcelona als au-pair gewerkt. Erg prettig, want ik spreek nog steeds Spaans. Het fijne aan zo’n jaar is dat je naast de taal ook veel cultuur mee krijgt. Barcelona is een geweldige stad. Daarmee vergeleken is Amsterdam eigenlijk een dorp. In Amsterdam kun je met gemak van de ene kant van de stad naar de andere kant fietsen. Dat doe je in Barcelona niet zo snel!”

Tuinieren
“Ik ben gek op tuinieren!  Een grote inspiratie vind ik de tuinen van Piet Oudolf. Ik heb zelf geen grote tuin, maar werk aan een project in ons dorp, waarin ik mij echt kan uitleven. Vooral de tuinarchitectuur/het inrichten vind ik erg leuk. Zo hebben we een stuk gras naast de parkeerplaats in onze straat opnieuw ingericht. Weg met de truttige perkjes en nutteloze stukjes gras! Nu is het een prachtig stukje prairietuin geworden. Echt leuk!.”

Reizen
“Ik reis erg graag. Ik vind andere landen en culturen heel inspirerend. Het liefst ga ik naar plekken die nog niet platgetreden zijn door het toerisme. De afwisseling tussen natuur, strand en gezelligheid vind ik daarin het leukste. Dit jaar gaan we naar Andalusië. De combinatie van binnenland en kust vind ik ideaal. 

Op mijn verlanglijstje staat nog een safari in bijvoorbeeld Zimbabwe of Zuid-Afrika. De uitgestrektheid van de natuur en een biotoop waar wilde dieren leven lijkt mij overweldigend.”

Uit eten
“Als ik met mijn jongens uit eten ga, dan vind ik het Spiegelhuys in Nederhorst den Berg een fijne plek. Goede prijs- en kwaliteitsverhouding en een speelruimte voor de kids.
Pure smaken vind ik heerlijk. Zo ben ik gek op de recepten van Yotam Ottolenghi, vanwege de verse ingrediënten en sterke smaakcombinaties. Het restaurant Paisan in Hilversum maakt zulke vergelijkbare gerechten. Echt een aanrader!”