Met dank aan je zoekopdracht(en) vinden wij alle relevante artikelen en plaatsen deze in een overzichtelijk dashboard. Maar wat nu als je een artikel zoekt dat buiten je zoekopdracht valt? Of een artikel zoekt van een concurrent? Dan kun je het item eenvoudig aankopen en in je overzicht plaatsen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt.

Wanneer je ingelogd bent in Mediaweb, zie je in de linker bovenhoek de vier belangrijkste opties. Mijn Media, Nieuwsbrieven, Mediatheek en Beheer. Voor het opzoeken van artikelen buiten je eigen zoekopdrachten kies je voor de optie Mediatheek.

Filterfunctie
Je ziet nu aan de linkerkant een filterfunctie verschijnen. De filterfunctie is op een aantal punten vergelijkbaar met de filter die je ook in Mijn Media terug kan vinden. Je typt als eerste een (deel van een) tekst waar je het artikel op wilt vinden. Bijvoorbeeld de naam van een merk, achternaam van een persoon of een organisatie.

Daarna kies je de relevantie. Wil je dat het artikel exact aan jouw tekst voldoet? Dan zet je de relevantie op 100, hoe lager de relevantie hoe meer gerelateerde artikelen er naar boven komen. Wil je daarnaast binnen bepaalde publicaties zoeken, dan kun je dat eronder aangeven. Vervolgens kies je het mediatype en de datum en eindig je met het klikken op Zoek naast de ingevoerde tekst.

Resultaten
Je krijgt hierna binnen jouw zoekopdracht de gevonden artikelen. Aan de bovenkant kun je de artikelen selecteren op datum of relevantie, ze in één keer toevoegen aan je media overzicht of ze los selecteren. Als je een artikel gevonden hebt, dan kun je met de knop Voeg toe aan Media overzicht deze aan jouw Mediaweb toevoegen. Je kan het artikel direct het juiste label meegeven.

Aangekochte artikelen
Je krijgt vervolgens te zien welke kosten er aan het artikel verbonden zijn en kiest daarna voor Ja, schaf artikel aan. De knop Voeg toe aan Media overzicht verandert daarna in Open aangekochte items. Deze knop leidt naar de lijst van alle aangekochte items. Met de knop Toegevoegd open je vervolgens het aangekochte item. Dit item is ook via Mijn Media terug te vinden. 

Heb je liever deze artikelen standaard in jouw overzicht? Dan passen we je zoekopdracht graag aan of voegen we een nieuwe zoekopdracht toe. Neem hiervoor contact met je accountmanager op.