Soy Kroon, Daniël Verlaan en Jurre Geluk (vlnr).

Zaterdag 26 november werden de kandidaten van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol aangekondigd. De lijst met (semi-)bekende Nederlanders levert altijd veel commotie op, want niet iedereen is even bekend. Wij doken in onze data om te kijken wie de populairste Wie is de Mol- kandidaat van komend seizoen is.

Soy Kroon populairst

Acteur, zanger en presentator Soy Kroon is de afgelopen drie maanden het meest online en in print in het nieuws geweest. Zo verschenen er meer dan 650 berichten over hem in de media. Journalist Daniël Verlaan staat op afstand op de tweede plaats met 285 vermeldingen. De top 3 wordt compleet gemaakt met presentator Jurre Geluk met 278 vermeldingen.

Wie is de Mol ongekend populair

Het merk ‘Wie is de Mol’ is ongekend populair. Niet alleen wordt er veel over het programma geschreven, maar het programma wordt veelvuldig genoemd. Bijvoorbeeld als het over de cocaine in Colombia gaat (zie afbeelding hiernaast) of in een interview met de publieksopwarmer van Beau, Hollands Next Top Model en Wie is de Mol.

Uit de Telegraaf van 2 december 2019

Wat levert het op?

Er zijn twee manieren om te kijken naar de opbrengst van het merk Wie is de Mol. Enerzijds is er de AVE (Advertising Value Equivalence). Ook wel de waarde van de artikelen als het betaalde advertenties zouden zijn geweest. Deze is enkel tijdens de afgelopen drie jaar al meer dan 40 miljoen euro!

Een andere manier is de pr-waarde. Het idee van pr-waarde is dat de waarde van een artikel waarin er positief over je organisatie wordt gesproken waardevoller is dan ingekochte advertentieruimte. Daarom kijken we bij pr-waarde onder andere ook naar een pr-factor en het sentiment van het artikel. De pr-waarde van Wie is de Mol over de afgelopen drie jaar loopt zelfs op tot 122 miljoen euro. Daarmee is het programma wellicht pr-technisch een van de beste tv-programma’s van Nederland.

Media Info Groep heeft voor dit artikel gezocht op de term “Wie is de Mol” en op de namen van de kandidaten in alle print- en webmedia