Social media monitoring

Wat is social media monitoring?

Social media monitoring is een breed begrip. Kort gezegd is het gebruikmaken van verschillende hulpmiddelen om te volgen wat er op het internet gezegd wordt over bijvoorbeeld jou, je bedrijf, merk of product. Hoewel de naam suggereert dat het alleen over social media gaat, is dat niet het geval. Er wordt inderdaad voornamelijk naar social media kanalen gekeken zoals onder andere Facebook, Twitter en Youtube. In de praktijk wordt er echter ook veel naar bijvoorbeeld blogs, forums, nieuwssites en review sites gekeken. 

Hoe werkt social media monitoring?

Om social media websites te monitoren, wordt er gebruik gemaakt van monitoringtools. De meest van deze tools werken door sites continu te crawlen en te indexen. Dit gebeurt in sommige gevallen zelfs in realtime. Zodra de sites zijn geïndexeerd, wordt er gezocht naar vermeldingen of meningen die betrekking hebben op de belanghebbende.

Door de berichten te analyseren en te concretiseren is het mogelijk om erachter te komen wat de gebruikers eigenlijk zeggen. Inzicht in deze gegeven kan concurrentievoordelen opleveren en marketeers en andere besluitvormers helpen beter geïnformeerde, kritische beslissingen te nemen.

Hoe relevant is social media monitoring?

Om je strategie aan te scherpen moet je je successen begrijpen. En die maak je met social media monitoring inzichtelijk. Door tussentijds te evalueren en bij te sturen haal je meer resultaat uit je campagne. Het is daarom van belang om dit goed in de gaten te houden hoe de doelgroep over jouw bedrijf of merk denkt en welke waarde deze berichten vertegenwoordigen. Inzicht hebben en bijsturen wanneer nodig is kan het verschil maken tussen succes en falen!

Social media monitoring door Media Info Groep

Media Info Groep is gespecialiseerd in social media monitoring. Wij beschikken over de juiste hulpmiddelen en nodige ervaring. Wij bekijken per platform hoe we de benodigde informatie kunnen verzamelen. Hierdoor verschilt de manier waarop we informatie verzamelen per platform, maar kunnen we wel zo effectief mogelijk aan de slag met het verkrijgen van betrouwbare social media statistieken. Dit vertaald zich in de hoogwaardige kwaliteit van onze social media monitoring dienst.

Alle posts die wij voor je vinden plaatsen we voor je in Mediaweb, waar je ze kunt bekijken, analyseren en verwerken in rapportages. Aan de hand van de social media statistieken heb jij als klant inzicht in onze bevindingen en kun je deze vertalen in strategische beslissingen.

Neem contact op met Media Info Groep

Bent u geïnteresseerd in onze social media monitoring diensten? Of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer 036 – 5495550. Het is natuurlijk ook mogelijk om een email te sturen naar info@mediainfogroep.nl.