Dagelijks verschijnen er duizenden artikelen exclusief in printmedia. Van het lokale huis-aan-huis blad tot een glossy magazine. Maar weet jij welke weg deze artikelen bewandelen voordat ze in Mediaweb verschijnen?


Query

Samen met een van de accountmanagers van Media Info Groep wordt er een zoekopdracht samengesteld. Hierbij wordt er zorgvuldig gekeken aan welke termelogie een artikel moet voldoen. Doordat we alle artikelen handmatig lezen houden we eventueel de zoekopdracht breed, zodat we geen artikel missen.

Jakarta

Zodra de kranten ’s nachts naar de drukker gaan worden ze naar onze collega’s in de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, verstuurd. Ten tijden van het ontvangen van de kranten is het daar namelijk al overdag. De collega’s knippen (digitaal) alle kranten en magazines op per artikel. Zodra het productieteam een artikel heeft geknipt wordt deze door het systeem gelezen.

Almere

Alle artikelen die voldoen aan een zoekopdracht komen vervolgens weer aan op onze redactie-afdeling in Almere. Hier worden de artikelen stuk-voor-stuk handmatig gelezen om na te gaan of deze binnen jouw gewenste profiel passen. Zo filtert een redacteur eenvoudig de artikelen voor het brandblusmerk of voetbalclub er uit als alleen schoonmaakmiddel ‘Ajax’ nodig is.

 

Mediaweb

Wanneer het artikel door de redacteur is goedgekeurd wordt deze toegevoegd in Mediaweb. Uiteraard voorzien van mediawaarde en andere belangrijke data. Voor de grootste dagbladen geldt dat deze om 9.00 uiterlijk beschikbaar zijn. Valt een artikel niet binnen een zoekopdracht? Dan is het altijd nog op te vragen in de Mediatheek binnen Mediaweb.