media analist

Ben je gek van het nieuws? En vind je het leuk om jouw analyses daar op los te laten? Dan is deze vacature wellicht voor jou!

De functie

Wij zijn op zoek naar een media-analist. Als media-analist houd je je bezig met het in kaart brengen van in welke mate en op welke wijze onze klanten in de media verschijnen. Aangezien de mediawereld constant in beweging is, ben jij er om onze klanten grip te laten krijgen én houden op de media die er voor hen toe doen. Het gaat daarbij om zowel traditionele als nieuwe media: print, radio en televisie, online, social en podcasts.

Wat deze functie zo interessant maakt, is de combinatie van het uitvoeren van media-analyses, het schrijven van rapportages en adviezen, en het hebben van de verantwoordelijkheid over verschillende projecten. We werken in een klein, hecht team van media-analisten. Op vaste momenten komen we met ons team op kantoor, maar de nadruk ligt (indien gewenst) op thuiswerken.

Samengevat behelst de functie:

  • Het uitvoeren van media-analyses, van opzet tot oplevering;
  • Het schrijven van media-intelligence rapportages (en adviezen);
  • Het selecteren van de relevante content voor onze premium monitoringklanten;
  • Het verzorgen van allerhande afgeleide diensten van onze monitoringprojecten, zoals op maat gemaakte nieuwsbrieven en samenvattingen;
  • Verantwoordelijkheid hebben over projecten, zoals het bewaken van deadlines;
  • Het opstellen van complexe zoekvragen waarmee we relevante content vinden;
  • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van de afdeling media-analyse;
  • Contactpersoon zijn voor de klant;
  • Het aan onze accountmanagers afgeven van prijsindicaties voor nieuwe en bestaande monitoringklanten.

  Het betreft een fulltime functie met een contract voor bepaalde tijd met zicht op vast dienstverband (32 uur/week is bespreekbaar).

  Wie ben jij?

  Wij zijn op zoek naar iemand met minimaal een hbo-achtergrond en uitstekende analytische vaardigheden. Verder is een media-communicatie-achtergrond een pre en spreek en schrijf je vloeiend Nederlands. Wie jij verder bent, wat jouw ervaring is en wat je specifieke capaciteiten zijn om deze functie tot een succes te maken lezen wij graag in jouw motivatiebrief. Stuur deze per email naar personeelszaken@mediainfogroep.nl

  Wie zijn wij?

  Bij Media Info Groep heerst een informele, gezellige sfeer. De lijnen zijn kort en er is ruimte voor eigen initiatief. De uitdagingen zijn groot en deadlines moeten worden behaald, daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor ontspanning. Zo spelen we in de pauze graag tafeltennis, is er iedere week een vrijdagmiddagborrel en hebben we leuke bedrijfs- en afdelingsuitjes. Je verdient een aantrekkelijk salaris gebaseerd op kennis en ervaring. Je neemt deel aan onze pensioenregeling en hebt de mogelijkheid om vakgerelateerde opleidingen te volgen.

  Interesse?

  Heb je interesse om als media-analist aan de slag te gaan?
  Geweldig! Dan komen wij graag met jou in contact!

  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

  meer weten?

  Laat je gegevens achter om teruggebeld te worden. We doen je graag een aanbod dat aansluit bij jouw informatiebehoefte.