Elke maand vragen we één van onze klanten naar de manier waarop zij onze diensten inzetten. Dit doen wij aan de hand van drie vaste vragen. Deze keer namen we contact op met Hella Rijpkema van Kiwa Technology. 

Wie zijn jullie en wat doen jullie?

“Kiwa Technology wil een partner zijn voor al haar relaties gebaseerd op haar uitgebreide kennis en ervaring, opgebouwd vanuit de gasindustrie en verder uitgebreid binnen de gehele energie- en watersector. Met ons motto ‘Trust-Quality-Progress’ drukken we onze wens uit om op basis van gelijkwaardigheid langdurige relaties aan te gaan die helpen bij het verbeteren van organisatie, producten, diensten, managementsystemen en medewerkers.

Uiteraard staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in ons vaandel, niet alleen vanwege de aard van onze dienstverlening. Dat blijkt ook uit de wijze waarop wij onze diensten hebben georganiseerd. Kiwa’s motto ‘Trust-Quality-Progress’ willen wij nadrukkelijk onderstrepen dat wij bedrijven en organisaties echt vooruit willen helpen. U heeft de ambitie, wij hebben de kennis om in partnerschap vooruitgang te boeken.”

Hoe gebruiken jullie Media Monitoring?

“Media monitoring gebruiken wij voor een tweetal projecten die Kiwa Technology uitvoert welke te maken hebben met Aardgas ongevallen / incidenten in Nederland en met Electra ongevallen achter de huishoudelijke kWh meter in Nederland. Daarbij maken we gebruik van het feit dat fraude en hennepplantages uitgesloten kunnen worden. De monitoring gebruiken we naast de eigen registraties uit relatienetwerken en directe meldingen via onze ongevallen wachtdienst. Voor diverse partijen voeren wij technisch onderzoek op locatie uit.

Wij bundelen onze gegevens per jaar en verzorgen specifieke jaarstatistieken. Voor aardgasincidenten hebben we de gegevens vanaf de vijftiger jaren en hebben sinds de jaren 90 gebruik gemaakt via de voorganger van Media Monitoring: “” de knipseldienst”. Voor Electra verzamelen we deze gegevens vanaf 2014.”

Welke gouden tip hebben jullie voor andere bedrijven om Media
Monitoring op deze manier in te zetten?

“Wij hebben niet direct een gouden tip, immers ieder bedrijf zal zelf een keuze maken op welke wijze deze monitoring ingezet kan worden.
Dit is wellicht de gouden tip: maatwerk is de kracht.”

 

Ir. Hella Rijpkema
Senior Consultant
Kiwa Technology

Aantal door Kiwa Technology geregistreerde gasinstallatieongevallen in de periode 2009 t/m 2018 onderscheiden naar aard ( zie voor volledige rapportage www.netbeheernederland.nl).

 

Geregistreerde percentages elektriciteit ongevallen met oorzaakcategorie huishoudelijke elektrische apparaten in 2014 t/m 2018 (zie voor volledige rapportage www.netbeheernederland.nl).