Tim de Koning is ontwikkelaar bij Media Info Groep en daarmee onder andere verantwoordelijk voor media·web. Aan de hand van vijf onderwerpen stelt hij zichzelf aan je voor.

Achtergrond:
“Het is een grappig verhaal hoe ik uiteindelijk bij Media Info Groep terecht ben gekomen. Toen ik klaar met studeren was, ben ik samen met een compagnon een eigen bedrijf begonnen. Er was nog geen WordPress of iets dergelijks dus we bouwden websites en webapplicaties vanaf nul. Een studiegenootje was ook voor zichzelf begonnen en was de buurman van Media Info Groep. Via hem begreep ik dat ze een partij zochten om media·web verder te ontwikkelen. Dat was de eerste klus, daarna volgden een hoop andere klussen voor Media Info Groep, waaronder het programma waar de artikelen digitaal mee geknipt worden en natuurlijk het nieuwe media·web. Na bijna twintig jaar ondernemen kwam ik erachter dat ik meer plezier haalde uit het ontwikkelen van applicaties dan het ondernemen zelf. De sfeer bij Media Info Groep was zo goed dat ik de stoute schoenen aantrok, mijn bedrijf verkocht en bij Media Info Groep in dienst trad.”

Jeugd:
“Ik ben altijd al bezig geweest met computers en programmeren. Mijn ouders kregen van hun ouders een Commodore 64 als huwelijkscadeau, maar het was de vierjarige ik die er dagelijks achter te vinden was. Het is ook ontzettend leuk om te zien dat mijn kinderen dezelfde interesse ontwikkelen. Ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en ik hoop dat zij dat uiteindelijk ook kunnen doen.”

Uitgeest:
“Oorspronkelijk kom ik uit Wijk aan Zee. Daar ben ik geboren en getogen. Voor mijn studie Information Engineering heb ik in Almere gewoond. Uiteindelijk woon ik nu redelijk in de buurt van mijn oude dorp Wijk aan Zee, in Uitgeest. Al vanaf kleins af aan doe ik aan volleybal. Doordat het een teamsport is, heb je altijd een stok achter de deur om te gaan. Toen we in Uitgeest kwamen wonen, was het daarnaast ook een goede mogelijkheid om andere dorpsbewoners te leren kennen. Helaas wordt volleybal steeds minder gangbaar. Vroeger had elk dorp een volleybalvereniging, dat is nu minder. Gelukkig zit er nog een vereniging in Uitgeest. Ik zit in het enige herenteam dat de vereniging nog heeft.”

Thai:
“We zijn thuis groot liefhebber van de Thaise keuken. Dat komt deels uit het feit dat het goed te combineren is met de lactose-intolerantie van mijn vrouw, maar daarnaast gezond is, niet te vet en veel groenten bevat. Ik houd wel van pittig eten, maar het hoeft niet extreem pittig te zijn”

Pretparken:
“Mijn vrouw en ik zijn echte pretparkliefhebbers. Om het 12½ jarig jubileum van ons huwelijk te vieren willen we met onze kinderen naar Disney World in Florida. Wist je dat Disney World net zo groot is als de provincie Utrecht? Het zijn tien parken die onderling aan elkaar verbonden zijn. Een surrealistische wereld waar je jezelf een paar dagen in kan onderdompelen. Doordat het in Florida is, heb je bijna altijd fantastisch weer. En Amerikanen snappen heel goed hoe je een sfeer neerzet, qua beleving en gastvrijheid. Dat is een groot verschil met de norse Fransen in Disneyland Parijs natuurlijk.”