Simone Gest is receptioniste bij Media Info Groep. Aan de hand van vijf onderwerpen stelt zij zichzelf aan je voor.

Almere:
“Oorspronkelijk kom ik uit Amsterdam. Dat kun je nog  horen als ik een beetje moe ben. Al op vrij jonge leeftijd verhuisden we naar Almere. We behoorden destijds tot de eerste bewoners van Almere-Stad. Daar woon ik nu al 38 jaar. Mijn vrienden en familie wonen er ook nog. Ik vind het een heerlijke plek met veel rust, water en natuur. Ik wandel er ook graag. Soms net zo lang tot ik er bijna bij neerval. De natuur bij Stichting Aap is heel mooi voor een wandeling, dat zou ik als tip willen meegeven.”

Macramé:
“Macramé is een knooptechniek afkomstig uit de jaren ’70. Bedacht door matrozen die zich op zee verveelden. Toen ik er online informatie over gevonden had, zocht ik er alles over op via YouTube en Pinterest. Uiteindelijk heb ik het mezelf aangeleerd en nu geef ik er zelfs workshops in. Ik verkoop mijn werken ook of maak iets op bestelling. Heel erg leuk!”

Griekenland:
“Eind jaren ’80 ging ik met mijn ouders en broertje met de auto naar Kreta. Een hele wereldreis! We raakten bevriend met leeftijdsgenootjes en zodoende kwamen we daar jarenlang opnieuw. Toen ik wat ouder werd heb ik nog drie zomers op Kreta gewerkt. En nog steeds kom ik graag op de Griekse eilanden. In Nederland ga ik ook graag Grieks eten. Bijvoorbeeld bij Yamas in Almere. Of ik kook lekker thuis, bijvoorbeeld courgette met gehakt, tomaat en fetakaas.”

Receptie:
“Ik werk al bijna 18 jaar bij Media Info Groep. Eerst een lange periode op de klantenservice. Toen verving ik ook wel eens collega’s op de receptie. Een jaar of acht geleden ben ik volledig receptiewerk gaan doen. Het contact met de mensen vind ik het leukst. Wist je dat we tussen de bedrijven door hier trouwens ook de buitenlandse artikelen doen?”

Borstkanker:
“Ineens voelde ik een knobbeltje. Gelijk naar de dokter en vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. 11 Oktober 2019 kreeg ik het slechte nieuws en nog geen maand later kreeg ik mijn eerste chemo. Het voelde heel gek dat alles ineens om mij draaide. Ik heb in die tijd wel honderdduizend selfies gemaakt van mijn kale hoofd, met lang haar, met stekeltjes enzovoorts. Belangrijkste was dat de kanker zou verdwijnen. Na een borstbesparende operatie en een flinke chemokuur en bestraling kan ik gelukkig zeggen dat ik kankervrij ben. Ik kan nu niet vaak genoeg zeggen: blijf controleren en ga bij onraad direct naar je huisarts.”

 

 

Simone Gest

Receptioniste