Goed nieuws! Per direct zijn de artikelen in Mediaweb automatisch voorzien van het sentiment. Hiermee heb je binnen een paar klikken een overzicht van het sentiment op je media-items.

De sentimenttoekenning is gebaseerd op een slim algoritme. Altijd op basis van het gehele artikel.  Aan de hand van dit algoritme wordt bepaald of het media-item positief, negatief of neutraal is. Na veel zoeken hebben we een systeem gevonden die aan onze kwaliteitseisen voldoet.

Je kan dit vinden bij de details van het artikel door middel van de smiley. Een groene smiley geeft een positief sentiment, een gele smiley is neutraal en een rode smiley is vanzelfsprekend negatief. Uiteraard kun je met de zoekfilter ook op positieve, negatieve of neutrale berichten filteren.

 

We hebben met terugwerkende kracht vanaf 1 november 2020 artikelen van sentiment voorzien. Mocht je zelf al aan artikelen sentiment hebben toegekend, dan is dit niet door ons overgeschreven. Uiteraard kun je ook de automatische sentimenttoekenning ook handmatig aanpassen naar jouw eigen beoordeling.

Mocht je verder vragen hebben over deze optie, neem dan gerust contact op met je accountmanager.