Media Info Groep Politieke Media Monitor

De Politieke Media Monitor probeert inzicht te geven in hoe de aandacht voor de politieke partijen in de gedrukte media en op internet van week tot week fluctueert. Voor de print media is gekozen om uit onze uitgebreide leeslijst van rond 2200 publicaties alleen de kranten (landelijk en regionaal) en de opinietijdschriften te monitoren. Van online worden nieuwssites en blogs gemonitord. Geselecteerd worden artikelen waarin een partij wordt genoemd i.v.m. de Provinciale Statenverkiezingen 2015

Iedere maandag plaatsen wij de share of voice van de voorgaande week online. Deze 3 grafieken geven een voorlopige inschatting van wat er is verschenen in de media over de politieke partijen met betrekking tot de Provinciale Statenverkiezingen 2015. Iedere donderdag plaatsen wij een dashboard van de voorgaande week online. Het dashboard geeft een compleet beeld van wat er in de media is verschenen, daarnaast is hier de stijging/daling t.o.v. de voorgaande week en het verloop te zien. 

Het is nadrukkelijk niet onze opzet om op enigerlei wijze conclusies aan deze analyse te verbinden. Het leek ons interessant om de media-aandacht voor de diverse partijen op deze manier te volgen en te presenteren.  Het is aan de gebruiker zelf om daar eigen gedachten over te hebben, en wellicht in combinatie met ontwikkelingen in het nieuws en/of prognoses van de diverse voorspellers er conclusies aan te verbinden.

 


MIG - Latest Blog
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Bekijk hier de vacatures... >>>

Share of Voice Provinciale Statenverkiezing

9 februari t/m 15 februari... >>>

Share of Voice Provinciale Statenverkiezing

2 februari t/m 8 februari 2015... >>>

Dashboard Provinciale Statenverkiezing

26 januari t/m 1 februari 2015... >>>

Share of Voice Provinciale Statenverkiezing

26 januari t/m 1 februari 2015... >>>

Text/HTML

 

Archief

130 Aantal medewerkers MIG
3.500
Aantal klanten
3.900 Kranten en tijdschriften die wij verwerken
15.000 
Websites die wij monitoren
216 
Radio- en televisieprogramma's die wij monitoren
1915 Oprichting eerste onderdeel van MIG
26.000
Aantal artikelen dat dagelijks wordt 'geknipt'
11.000 Het aantal pagina's dat dagelijks wordt verwerkt
107.000 Het aantal online artikelen dat dagelijks wordt gevonden